MARO - Uw specialist op het gebied van brandbeveiliging uit Leerdam

Brandwerende doorvoeringen

Brandwerend afdichten van doorvoeringen

Wel zo veilig

Om een snelle verspreiding van brand of rook in een gebouw tegen te gaan is het goed uitvoeren van brandveilige doorvoeringen van levensbelang. Elk bedrijf en elk pand heeft een specifieke aanpak nodig. Maar in elke opdracht die wij uitvoeren staat veiligheid voorop.

Brandwerende doorvoeringen aanbrengen

Als er brand uitbreekt zijn doorvoeringen van technische installaties zwakke plekken. De brandwerendheid van de wand wordt verwaarloosd wanneer een doorvoering door de brandwand gaat. Het vuur kan zich gemakkelijk verspreiden door de openingen rondom de kabels en luchtkanalen. De doorvoeringen dienen dan ook op de juiste manier brandwerend te worden afgewerkt. Elke leiding heeft zijn eigen afwerkwijze. Elke doorvoering dient minimaal dezelfde brandwerendheidseis te hebben als de wand waar de doorvoering doorheen loopt.

Interactief logboek

Wanneer de doorvoeringen zijn aangebracht, worden de doorvoeringen verwerkt in het interactief logboek, die u zelf kunt beheren door middel van een applicatie. In het logboek worden o.a. foto’s van de doorvoeringen ingevoegd en is het logboek door diverse partijen in te zien.

Advies

Wij denken graag met u mee. De wet- en regelgeving kennen wij goed, maar ook de diverse producten die beschikbaar en Europees gekeurd zijn op het gebied van brandwerend doorvoeren.

Wilt u meer weten over brandwerende doorvoeringen of wilt u advies? Neem contact met ons op.

Is bij u op de zaak nog alles up-2-date?

Vraag nu online een quickscan aan, en wij controleren uw hele bedrijfspand van boven tot beneden.