MARO - Uw specialist op het gebied van brandbeveiliging uit Leerdam

BHV’er op vakantie: wat nu?

BHV’er op vakantie: wat nu?

Het organiseren van bedrijfshulpverlening (BHV) is verplicht in Nederland. Iedere onderneming kan te maken krijgen met calamiteiten en in elk bedrijf zijn er risico’s te vinden. Het is daarom in de wet vastgelegd dat ieder bedrijf de nodige BHV maatregelen moet nemen om in gevaarlijke situaties goed te kunnen handelen. Binnen veel bedrijven is maar één BHV’er aanwezig. Dit kan voldoende zijn, maar wie regelt de zaken dan wanneer deze ene BHV’er op vakantie is?

Zorg voor meerdere BHV’ers

Kleine bedrijven hebben vaak maar één BHV’er. Dit zorgt voor problemen wanneer deze medewerker ziek is of op vakantie gaat. Het is belangrijk om meer BHV’ers op te leiden en er in de vakantieplanning rekening mee te houden dat de aanwezige bedrijfshulpverleners niet allemaal tegelijk afwezig zijn. Bij letsel, schade, calamiteiten en andere gevaarlijke situaties op de werkvloer moet er altijd minimaal één BHV’er aanwezig zijn die weet wat nodig is om de situatie onder controle te krijgen of om de nodige eerste hulp te verlenen.

Waarom is een BHV’er zo belangrijk?

Een BHV’er is iemand die de BHV cursus goed heeft afgerond. Deze gecertificeerde BHV’er kan met en zonder AED reanimeren wanneer dit nodig is en is in staat om eerste hulp te verlenen wanneer er sprake is van letsel. De BHV’er weet wat er moet gebeuren wanneer er geëvacueerd moet worden en is in staat om startende branden te bestrijden. Bij letsel, calamiteiten, schade en andere risicovolle situaties is de BHV’er de persoon die weet wat er moet gebeuren. Daarom is het belangrijk om altijd minimaal één gecertificeerde BHV’er rond te hebben lopen op de werkvloer. Hier moet in de (vakantie)planning ook altijd rekening mee gehouden worden.

Meer gecertificeerde BHV’ers nodig?

Heeft u in uw onderneming meer gecertificeerde BHV’ers nodig? Wij leiden medewerkers op tot BHV’er. Medewerkers zijn bij ons welkom om middels open inschrijving deel te nemen aan de BHV cursus, maar het is ook mogelijk om een in-company BHV cursus te organiseren voor meerdere medewerkers. Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Is bij u op de zaak nog alles up-2-date?

Vraag nu online een quickscan aan, en wij controleren uw hele bedrijfspand van boven tot beneden.