MARO - Uw specialist op het gebied van brandbeveiliging uit Leerdam

Zo snel verspreidt vuur zich!

Zo snel verspreidt vuur zich!

Wat begint als een klein vuurtje, kan in korte tijd omslaan in een verwoestende brand. Wist u dat een woonkamer in een periode van 3 tot 5 minuten na het eerste ontstaan van vuur, volledig in lichterlaaie kan staan? Nu lijkt dat nog een redelijke lange periode om te vluchten. Maar beseft u dat de rookontwikkeling al snel zo hevig kan zijn dat u volledig in het donker de uitgang moet vinden? En wat als het geen woonkamer betreft, maar bijvoorbeeld een kantoorruimte en u nog veel verder moet, voordat u een veilige plek bereikt? Het vuur zal niet stil blijven staan.

Wat te doen als er brand uitbreekt?

Het belangrijkste is dat u rustig probeert te blijven en nadenkt voordat u wat doet. Als het een bekende omgeving is, denk dan goed na welke weg de snelste is naar een veilige plaats. Sluit deuren altijd achter u en ook ramen als dat mogelijk is. Waarschuw andere aanwezigen in het pand en vergeet eventuele huisdieren niet, als u daar tijd voor heeft. Het bellen van het alarmnummer kan wachten, totdat u zichzelf in veiligheid heeft gebracht.

Zorg voor een goede voorbereiding

Bij een brand is tijd een belangrijke factor. Zorg er dan ook voor dat u zo goed als mogelijk is bent voorbereid. Rookmelders zijn erg belangrijk, maar ook brandblusapparaten kunnen het uitslaan van een brand voorkomen. Voor de veiligheid als u tijdens een brand moet evacueren zijn branddekens een goede manier om tijd te winnen. Op die manier kan het vuur namelijk minder snel om zich heen grijpen, ook als het u niet lukt om de brandhaard volledig te doven. Doordat het vuur zich minder snel ontwikkelt, krijgen de aanwezigen in het pand meer tijd om te vluchten. En heeft u al een goed evacuatieplan?

Laat u adviseren door een specialist

Heeft u voldoende gedaan op het gebied van brandveiligheid of bent u daar niet zeker van? Neem contact met ons op en wij zullen u graag nader informeren en adviseren, zodat u zo goed mogelijk voorbereid bent op een eventuele brand. Of het nu gaat om een zakelijk of particulier pand, wij staan altijd graag voor u klaar.

Is bij u op de zaak nog alles up-2-date?

Vraag nu online een quickscan aan, en wij controleren uw hele bedrijfspand van boven tot beneden.