MARO - Uw specialist op het gebied van brandbeveiliging uit Leerdam

Maak uw kantoor veiliger: 4 praktische tips

Maak uw kantoor veiliger: 4 praktische tips

Goed voorbereid zijn is het belangrijkste dat u kunt doen om brandongevallen op kantoor te voorkomen. Naast het opstellen van een noodplan, dient u ervoor te zorgen dat uw kantoor vrij is van brandgevaar en dat werknemers ook hun steentje bijdragen om het kantoor brandveilig te houden. Hier zijn vier nuttige tips om uw kantoor tegen brand te beschermen.

1. Verantwoordelijk gebruik van stopcontacten

Maak altijd slimme keuzes bij het omgaan met apparaten en stopcontacten. Zoals u wellicht weet, is de kans op bijvoorbeeld overbelaste stopcontacten groot. Wees verantwoordelijk en zorg ervoor dat u (of iemand op kantoor) niet teveel dingen op één stopcontact aansluit. Hoewel sommige stekkerdozen het mogelijk maken om meerdere stekkers op één stopcontact te gebruiken, heeft elk stopcontact een limiet voor wat het aankan.

2. Ontkoppel hete keukenapparaten

Vaak genoeg denkt niemand eraan, maar in feite is het voor de hand liggend om hete keukenapparatuur, zoals koffiepotten en kookplaten te ontkoppelen, vooral in een drukke werkomgeving. Als deze apparaten erg lang worden gebruikt, kunnen ze brand veroorzaken. Voorkom dat dit gebeurt door een beleidsprocedure voor afsluiten af te spreken. Door dit te doen, zal iedereen zich hieraan moeten houden en zal veiligheid een gewoonte worden.

3. Investeer in rookmelders en sprinklers

Heeft u geen rookmelder op kantoor? Dan is het hoog tijd om er één te kopen. Rookmelders zijn levensreddend. Dit zijn enkele van de meest betaalbare preventieve apparaten die u gemakkelijk kunt gebruiken en installeren op uw kantoor. Rookmelders vereisen weinig tot geen onderhoud. Installeer ook sprinklers op de belangrijkste locaties van uw gebouw. Sprinklers kunnen eventuele vlammen doven voordat deze groter worden, wanneer er een brand uitbreekt. In feite zweren brandweerlieden overal ter wereld bij de effectiviteit van dergelijke sprinklers.

4. Herzie jaarlijks uw plan voor de brandtrap

Vernieuwingen en aanpassingen op kantoor, decoraties voor de feestdagen en andere wijzigingen kunnen uw vluchtplan tijdens een brand ondoeltreffend maken. Zorg ervoor dat u uw plan elk jaar opnieuw bekijkt. Vergeet ook niet om eventuele obstructies in uw ramen en nooduitgangen weg te werken.

Goede voorbereiding

Wilt u graag meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van brandveiligheid? Neem gerust contact met ons op! Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Is bij u op de zaak nog alles up-2-date?

Vraag nu online een quickscan aan, en wij controleren uw hele bedrijfspand van boven tot beneden.