MARO - Uw specialist op het gebied van brandbeveiliging uit Leerdam

BHV verplicht voor zzp’er?

BHV verplicht voor zzp’er?

Wanneer u als zzp’er aan de slag bent gegaan, weet u dat daar heel wat bij komt kijken. Misschien heeft u ook al wel eens nagedacht over BHV. Is dat nu wel of niet verplicht voor u als zzp’er? Of bedrijfshulpverlening verplicht is, hangt af van de bedrijfsvorm. In principe is het verplicht voor alle bedrijven met één of meerdere werknemers.

Wat is BHV precies?

Bedrijfshulpverleners worden opgeleid om in een aantal crisissituaties op een efficiënte wijze op te treden. Zo moeten zij in staat zijn om een beginnende brand te bestrijden. Daarnaast is het hun taak om een bedrijf op een goede wijze te evacueren en uiteraard behoort eerste hulp verlenen ook bij de opleiding. Iemand met alleen een EHBO diploma is dus niet zomaar gekwalificeerd als een BHV-er. Er komt meer bij kijken, vooral als er sprake is van risico’s op het gebied van brandveiligheid. Dat laatste is een punt waar vele bedrijven weleens te licht over denken, terwijl het toch zeer essentieel is.

Waarom zou u als zzp’er toch BHV doen?

Heeft u een eenmanszaak? Dan bent u in principe niet verplicht tot BHV. Hier zit echter wel een maar aan. U mag geen klanten, vakantiehulpen of andere bezoekers over de vloer krijgen en dient dus echt volledig in uw eentje te werken. Wanneer er dus mensen voor zakelijke redenen naar uw adres komen, dan is het belangrijk om over BHV te beschikken. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het beslist geen kwaad om er eens over na te denken een BHV-opleiding te volgen.

Het hangt natuurlijk af van de werkzaamheden die u doet, maar voor iedereen is kennis over brandveiligheid en EHBO natuurlijk een pré. Ook als u als ondernemer geen werknemers heeft, kan het zijn dat u wel klanten ontvangt of in een omgeving met anderen samenwerkt. Bovendien is het mogelijk dat u plannen heeft om uw bedrijf verder uit te breiden in de toekomst. Een goede voorbereiding op alle gebieden is dan beslist een voordeel.

Volg een BHV-opleiding

Het volgen van een BHV Opleiding is zeker aan te raden! Indien u meer wilt weten over BHV cursus neem dan contact met ons op en laat u adviseren

 

Is bij u op de zaak nog alles up-2-date?

Vraag nu online een quickscan aan, en wij controleren uw hele bedrijfspand van boven tot beneden.