MARO - Uw specialist op het gebied van brandbeveiliging uit Leerdam

Reflecterende vluchtwegaanduiding: voor- en nadelen

Reflecterende vluchtwegaanduiding: voor- en nadelen

Reflecterende vluchtwegaanduiding wordt steeds vaker gezien. Onder de reflecterende vluchtwegaanduiding vallen de stickers en bordjes die het licht weerkaatsen, waardoor zij makkelijker worden gezien. In geval van nood kunnen deze reflecterende oplossingen hulp bieden. Toch is het hebben van reflecterende vluchtwegaanduiding niet voldoende.

Nieuwe trend in bedrijven

Bedrijven zoeken uiteraard steeds naar nieuwe mogelijkheden. Dit geldt ook op het gebied van noodverlichting en vergelijkbare oplossingen. Op dit moment is de reflecterende vluchtwegaanduiding een echte nieuwe trend in bedrijven. Steeds meer ondernemingen zien de voordelen van deze vorm van vluchtwegaanduiding. Er zitten dan ook zeker goede voordelen aan, maar er zijn ook absoluut nadelen te noemen. Wij benoemen hieronder het belangrijkste voordeel en het belangrijkste nadeel van reflecterende vluchtwegaanduiding.

Het belangrijkste voordeel

Dit ligt misschien een beetje voor de hand, maar het belangrijkste voordeel van reflecterende vluchtwegaanduiding is wel het kostenplaatje. De reflecterende stickers zijn zeer voordelig in aanschaf, waardoor er relatief goedkoop kan worden gezorgd voor een degelijke vluchtwegaanduiding. Er is geen grote investering nodig en de stickers laten middels symbolen goed zien wat de bedoeling ervan is.

Het belangrijkste nadeel

Reflecterende vluchtwegaanduiding geeft geen licht op zich. Reflecterend wil zeggen dat het licht weerkaatst. Er moet dus op de eerste plaats voldoende licht zijn om op de sticker te kunnen weerkaatsen voordat de aanduiding kan worden gezien. Wanneer er in de avond wordt gewerkt en alle stroom valt uit, dan is er vaak al snel onvoldoende licht om te weerkaatsen. Hierdoor is de reflecterende vluchtwegaanduiding niet opvallend genoeg om te kunnen volgen.

Combinatie met noodverlichting

De reflecterende vluchtwegaanduiding is een uitstekende aanvulling op de bestaande noodverlichting. De aanwezige noodverlichting biedt voldoende licht om te kunnen weerkaatsen op de stickers. U kunt dan ook zeker goed kiezen voor de reflecterende vluchtwegaanduiding, maar voor een optimale veiligheid heeft u ook wel andere noodverlichting nodig die goed past bij uw onderneming.

Onderhoud van noodverlichting

Noodverlichting is een investering die aandacht blijft vragen. Het is dan ook bijzonder belangrijk dat u altijd kunt rekenen op de noodverlichting. U wilt er niet in geval van nood achter komen dat de noodverlichting niet doet wat het zou moeten doen. Daarom is onderhoud van de noodverlichting zo belangrijk. Er worden dan ook niet zomaar eisen aan gesteld. Wilt u hier meer over weten of zoekt u een gecertificeerde partner voor het voeren van dit onderhoud? Dan staat Maro Brandbeveiliging voor u klaar. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Is bij u op de zaak nog alles up-2-date?

Vraag nu online een quickscan aan, en wij controleren uw hele bedrijfspand van boven tot beneden.