MARO - Uw specialist op het gebied van brandbeveiliging uit Leerdam

Regels onderhoud blusmiddelen: naar wie moet u luisteren?

Regels onderhoud blusmiddelen: naar wie moet u luisteren?

De regels betreffende het onderhoud van blusmiddelen kunnen nogal verwarrend zijn. Er zijn namelijk meerdere partijen regels opleggen en deze regels kunnen van elkaar verschillen. Zo komen de regels die verzekeraars opstellen voor het onderhoud van blusmiddelen lang niet altijd overeen met de regels die te vinden zijn in het bouwbesluit.

Verschillen in de regels

De fabrikanten van blusmiddelen geven aan dat het belangrijk is om de blusmiddelen om de twee jaar te laten onderhouden door een professioneel bedrijf. Het bouwbesluit kan aangeven dat onderhoud van blusmiddelen elke twee jaar plaats moet vinden, maar het bouwbesluit kan deze tijd ook halveren en aangeven dat het onderhoud jaarlijks moet plaatsvinden. Dan is er ook nog de verzekeraar. Verreweg de meeste verzekeraars geven aan dat onderhoud van blusmiddelen eens per kalenderjaar plaats moet vinden.

Wie voert het onderhoud uit?

Er worden verschillende normen aangehouden voor het onderhouden van blusmiddelen. Het bouwbesluit geeft aan dat droge blusleidingen moeten worden onderhouden volgens de NEN 1594, de verrijdbare blustoestellen volgens de NEN 2659 en de draagbare brandblussers volgens de NEN 2559. Wettelijk is niet vastgelegd door wie dit onderhoud dient te worden uitgevoerd. Wel geldt altijd het advies om het onderhoud te laten uitvoeren door een onderneming die werkt met REOB (de Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen).

Onderhoud door Maro Brandbeveiliging

Het onderhoud van blusmiddelen is belangrijk om de brandveiligheid te kunnen garanderen. Maro Brandbeveiliging is een KIWA NCP REOBĀ  gecertificeerd brandbeveiligingsbedrijf. Wanneer wij verantwoordelijk zijn voor het voeren van het onderhoud van de blusmiddelen bent u ervan verzekerd dat wij op vakkundige wijze te werk gaan, volgens de geldende norm. Wij onderhouden brandblussers, brandslanghaspels, noodverlichting, pleiserautomaten en verbandtrommels.

Meer informatie?

Bent u nog op zoek naar een gecertificeerde onderneming voor het voeren van professioneel onderhoud aan uw blusmiddelen? U kunt uiteraard altijd bij ons terecht. Wij informeren u graag en kunnen u vanzelfsprekend van een gedegen advies voorzien. Indien gewenst kunnen wij alle werkzaamheden die wij bij het voeren van onderhoud uitvoeren met u bespreken. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Is bij u op de zaak nog alles up-2-date?

Vraag nu online een quickscan aan, en wij controleren uw hele bedrijfspand van boven tot beneden.