MARO - Uw specialist op het gebied van brandbeveiliging uit Leerdam

Welke soorten brandblussers zijn er?

Welke soorten brandblussers zijn er?

In iedere onderneming moeten brandblussers aanwezig zijn. Het is belangrijk om veel aandacht te besteden aan brandpreventie. U verwacht het nooit, maar u kunt altijd te maken krijgen met een brand. In dit geval moet u een beroep kunnen doen op de aanwezige blusmiddelen in uw bedrijf. Het is belangrijk dat de aanwezige blusmiddelen goed passen bij de behoeften van uw onderneming.

Verschillende soorten blusmiddelen

Er zijn veel mogelijkheden in de wereld van blusmiddelen. Het is vooral belangrijk dat u goed laat beoordelen welke middelen voor u het meest effectief zijn. We kennen de draagbare blusmiddelen, waaronder we de mobiele brandblussers vinden die maximaal 20 kilo wegen. Deze zijn makkelijk mee te nemen wanneer het nodig is. Daarnaast zijn er ook de verrijdbare blusmiddelen. Dit zijn de oplossingen met een zwaarder gewicht, welke op wielen staan om makkelijk te kunnen verplaatsen.

Diverse bedrijven hebben een zogenaamde droge blusleiding. Dit is een aansluiting die in het bedrijfspand aanwezig is en waar de brandweer in het geval van brand de slangen makkelijk op aan kan sluiten. Vaker zien de we brandslanghaspels in bedrijven voorkomen. Deze zijn al aangesloten op de waterleiding en bevatten een brandslang van minimaal 20 meter en maximaal 30 meter.

Specifieke brandblussers

Wanneer we kijken naar uitsluitend de brandblussers, dan kunnen we hier ook nog eens vier verschillende varianten in onderscheiden. Het gaat dan om de erkende soorten. De meest bekende varianten zijn de schuimblussers en de poederblussers. Daarnaast kennen we ook de koolzuursneeuwblussers. Deze staan ook wel bekend als CO2 blussers. Tot slot zijn er brandblussers die speciaal zijn ontworpen voor in bepaalde branches. Hieronder vallen onder meer de vetbrandblussers en de metaalbrandblussers.

Laat u goed adviseren

Wanneer u niet goed weet welke maatregelen u dient te nemen is het altijd belangrijk om u goed te laten informeren over de mogelijkheden. Een professional kan de situatie binnen uw onderneming komen beoordelen en op basis hiervan een gedegen advies uitgeven. Vanzelfsprekend kunt u hiervoor goed terecht bij Maro Brandbeveiliging. Als KIWA NCP REOB gecertificeerd brandbeveiligingsbedrijf kunnen wij u altijd voorzien van eerlijk advies op maat. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Is bij u op de zaak nog alles up-2-date?

Vraag nu online een quickscan aan, en wij controleren uw hele bedrijfspand van boven tot beneden.